İstanbul Burun Estetiği

Burun estetiğinin tarihçesi  Mısır’da M.Ö 600’lü yıllara kadar dayanmaktadır. Papirus hiyerogliflerinde buruna yapılan pansumanlardan bahsedilmektedir. Tarihçesi milattan önceye dayanan burun estetiği bu uzun süreç içinde ciddi yol katederek günümüzdeki yerini almıştır. Halen bütün dünyada en popüler cerrahiler arasında yer almaktadır.

Burun yüzümüzün tam ortasında yer alan ve temelde foksiyonel olarak nefes almamızı sağlamasının yanında dış görünümümüzü ve yüz ifademizi etkileyen bir organdır. Burun estetiği planlarken öncelikle rahat ve açık bir hava yolu sağlamak ilk adım olmalıdır.

Burun estetiğinde başarılı olmanın 4 ana kuralı vardır

  1. Destek yapıları tam, ileride çökme ve eğilme olmayacak bir burun inşaa etmek.
  2. Fonsiyonelliği ön planda, rahat nefes alan bir burun yapmak
  3. Kişinin yüzüne uygun, temel destek noktalarını bozmadan estetik bir burun yapmak.
  4. Kişiye bakıldığında burun estetiği olduğunun anlaşılmaması

Yukarıda saydığımız 4 kural özellikle benim operasyonlarım öncesinde kendime rehber edindiğim ve basarının sırrını oluşturan kurallardır. Hastalarımla operasyon öncesi şikayetleri, beklentileri ve yapılabilecekler ile ilgili detaylı bir konusma yapıyorum, sonrasında cektiğimiz fotograflar üzerinde bilgisayar ortamında özel programlar aracılığı ile yapılabilecekleri konusuyorum ve aynı noktada buluştuğumuz anda operasyon gününü birlikte belirliyor ve süreci tamamlıyoruz.

[quick-content]

Burun Estetiği Öncesi Neler Öneriyorum?

Hastalarıma burun estetiğinden en az 10 gün önce kan sulandırıcı aspirin vb. ilaçları almamasını öneriyorum. Ameliyat öncesi morlukları önleyici bir yüz kremi yazıyorum ve bu kreme 1 hafta önce başlamasını öneriyorum.

Ameliyat Ne Kadar Sürüyor?

Operasyon sırasında her buruna göre farklı büyüklüklerde planlanmış özel aletler kullanıyorum ve operasyon süresini burunun zorluk derecesine göre 1,5 saat ile 2,5 saat arasında bitiriyorum ve buna bağlı morlukları en aza indiriyorum. Hastanın rahat nefes alabilmesi için burun tamponu kullanmıyorum.

Ameliyat Sonrası Ağrı ve Morluk Oluyor mu?

Yukarıda bahsettiğim önlemlerden sonra morluk ve ağrı çok az oluyor. Operasyondan hemen sonra özel soğutucu maske uygulaması yapıyorum, bu uygulama morluk ve şişlikleri en aza indiriyor.

Ameliyat Sonrası Ne Zaman İşe Başlanabilir?

Burun alçısını ortalama 7-10 gün sonra alıyorum ve bu süreden sonra burun cildi üzerine ödem azaltıcı ve cilt renginde bantlar kullanıyorum. Bunlar göz önüne alındığında en erken 7 gün sonra işe başlanabiliyor.

Banyo Ne Zaman Yapılabilir?

Burunda alçı olması sebebiyle yüze su teması istemiyoruz, boyun hizasından itibaren duş almak hemen operasyon sonrası mümkün oluyor.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Endoskopik Konka Redüksiyonu

Mikrodebrider ile konka küçültme ameliyatı son yıllarda özellikle hem kemik hem de yumuşak doku büyümesinin beraber olduğu konka hipertrofilerinde tercih edilen bir yöntemdir. Özel olarak tasarlanmış, içinde keskin ve küçük bıçak olan enstrümanla yap

Devamını Oku
Balon ile Sinoplasti Ameliyatı

Özellikle son yıllarda seçilmiş kronik sinüzit vakalarında en sık tercih ettiğimiz yol balon ile yapılan sinüzit ameliyatı olan balon sinoplasti yöntemidir.

Devamını Oku
Tamponsuz Burun Ameliyatı

Burun ameliyatları özellikle estetik cerrahideki ilerlemeler ve kameralı muayene teknolojisinin gelişmesi ile son yıllarda artış göstermiştir. En sık yapılan operasyonlar burun kıkırdak eğrilikleri ve sinüzit operasyonlarıdır.

Devamını Oku