Uyku Apnesinde Dil Kökü Cerrahisi
Dil kök hücreler ise genellikle ileri uyku apnesi olan hastalarda ve ileri düzey horlaması olan hastalarda, fizik muayene sırasında özellikle dil kökünün büyük olmasını dikkati çektiğinde, dil kökü ile farenx arka duvarı arasındaki mesafe dar olduğu takdirde bu hastalarda, bu yöntemi uyguluyoruz. Dil kökü cerrahisi adı altında uyguladığımız birkaç yöntem var. Bunlardan bir tanesi; Dil askısı yöntemi. Dil askısı yönteminde özellikle çelik bir tel ile dil kökünden geçen, aşağı seviyelerde bir kemik dokuya bağlı olarak dilin aşağı çekilmesine bağlı olarak ve ön, arka çapı ve aynı zamanda da dil oluğu genişleterek hastanın nefes almasını sağlamaktadır.
Dil Kökü Cerrahisi Nasıl Yapılır?
Diğer bir yöntem, dil kökünden rezeksiyon dediğimiz, dil kökünden parça çıkartmaktır. En efektif yöntemlerden bir tanesidir. Yalnız kanama riski olması ile hastaların takibinin doğru yapılması ve hastanın yatış süresinin en az 2 gün yapılması gerekmektedir.
Bu yöntemlerin her ikisinde de anestezi gerekmekte ve ameliyat süresi yaklaşık 1 saat kadar sürmektedir.
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Horlama ve Uyku Apnesi
Horlama, kişinin uyku ve buna bağlı olarak yaşam kalitesini düşüren önemli bir problemdir.
Devamını OkuHorlama Tedavisinde Radyofrekans Yöntemi
Horlama tedavisinde özellikle radyofrekans yöntemi, genel anestezi alması zor olan hastalada ve poliklinik şartlarında uygulanabilecek yöntem olması nedeniyle dikkat çekmektedir
Devamını OkuHorlama Tedavisinde Peng Yöntemi
Horlama özellikle son yıllarda cerrahi tekniklerdeki gelişmeler ile başarılı bir şekilde tedavi edilmektedir. Horlama yumuşak damak sarkması ve küçük dil büyümesine bağlı ise en etkili yöntemlerden bir Peng yöntemidir.
Devamını Oku