Sinüzit Ameliyatı

Sinüzit ameliyatı; özellikle kronik sinüzit probleminin tedavisinde başvurulan cerrahi yöntemdir. Sinüzit problemi; sinüslerin çeşitli nedenler ile iltihaplanması olarak tanımlanmaktadır. Söz konusu problem hastada; burun tıkanıklığına, burun ve geniz akıntısına, baş ağrısına, göz enfeksiyonlarına ve benzeri problemlere neden olabilmektedir. Söz konusu problemler kişinin okul ve iş yaşamını olumsuz etkilemektedir.

Kronik sinüzit problemi şikayetlerin 3 aydan uzun süre devam etmesi durumudur. Bu durumda hasta ayrıntılı bir muayene süreci yaşamaktadır. Tomografi gibi radyolojik görüntülemeler uygulanmakta ve ameliyat planlaması gerçekleştirilmektedir.

Sinüzit Belirtileri Nelerdir?

Sinüzit durumunda karşımıza çıkan temel belirtiler;

  • Yüz ve göz çevresinde meydana gelen ağrı, basınç ve tıkanıklık hissi
  • Kulakta doluluk hissi ve burunda tıkanıklık durumu
  • Normalde şeffaf olması gereken burun akıntılarının renkli veya bulanık halde gerçekleşmesi
  • Geniz akıntısı oluşumu
  • Öksürük ve baş ağrısı
  • Diş ağrısı
  • Yorgunluk ve ateş şeklinde kendisini gösteren bulgulardır.

Sinüzit Çeşitleri

Akut SinüzitAkut sinüzitler, sinüzit belirtilerinin 4 haftadan kısa bir süre içinde kaybolduğu enfeksiyon durumlarıdır.
Kronik Sinüzit: Kronik sinüzit, dokularda şişliğin gözlemlendiği ve temelinde enfeksiyonun bulunduğu uzun süren ve tekrar eden sinüzit belirtileri olarak karşımıza çıkmaktadır.

Sinüzit Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Sinüzit ameliyatı günümüzde endoskopik yöntemler ile uygulanmaktadır. Ciltte herhangi bir kesi uygulanmadan burun delikleri aracılığı ile sinüslere ulaşılmaktadır. Sinüzit ameliyatı yaklaşık 2 saat sürmekte ve genel anestezi altında uygulanmaktadır. Sinüzit ameliyatı fiyatları ameliyatın hangi yöntem ile yapılacağına göre farklı şekillerde belirlenmektedir.

Sinüzit Ameliyatı Riskleri

Sinüzit ameliyatı oldukça risk faktörü barındıran bir cerrahi süreçtir. Bu nedenle alanında tecrübeli doktorlar tarafından uygulanması gerekmektedir. Aksi halde koku duyusunun kaybı ya da çeşitli koku bozuklukları, göz problemleri, burun tıkanıklığı ya da burun içi mukoza dokusunun bozulması olası komplikasyonlar açığa çıkabilmektedir. İstanbul sinüzit ameliyatı alanında oldukça tecrübeli doktorlar hizmet verdiği ve bu alanda sağlık turizmi oluşturmuş bir metropoldür.


Sinüzit Ameliyatı Sonrası

Sinüzit ameliyatı sonrası hastanın burun ve kafa bölgesini travmatik olaylardan korunması gerekmektedir. Aynı zamanda yüksek yastık tercih edilmekle birlikte grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi hastalıklardan maksimum derecede korunması gerekmektedir.

Sinüzit ameliyatı sonrasında doktorun önerdiği ilaçların eksiksiz ve reçeteye uygun bir şekilde kullanımına dikkat edilmelidir. Aynı zamanda doktor kontrolleri de aksatılmamalıdır.

Sinüzit ameliyatı sonrasında; yaşam alanı ve çalışma alanlarındaki havanın temiz olmasının yanı sıra herhangi bir alerjen etkisi bulunan durumlardan da kaçınılmaktadır. Aynı zamanda sigara kullanılmaması ya da sigara kullanılan ortamlarda bulunulmaması da büyük önem taşımaktadır. Aksi halde sinüzit probleminin tekrarlama riski bulunmaktadır.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Lazer ile Burun Eti Ameliyatı

Konka, burun boşluğunun yan duvarlarındaki alt burun boşluğu olarak bilinen yapılardır. Bu yapıların iç kısmı kemiğin mukoza zarı adı verilen dış kısmından ve aralarındaki yumuşak dokudan oluşur.

Devamını Oku
Kapalı Burun Estetiği

Kapalı burun estetiği, günümüzde oldukça sık tercih edilen bir yöntemdir. Tıp alanındaki gelişmeler ve teknolojik alandaki yenilikler sayesinde burun estetiği ameliyatları da artık kapalı yöntemler ile gerçekleştirilebilmektedir.

Devamını Oku
Alerjide Aşı Tedavisi

Alerjide Aşı Tedavisi

Devamını Oku